Projekt

Alla på Snö

Under en Alla på snö-dag får barn kostnadsfri tillgång till utrustning, snöanläggning och vägledning – för att utforska snöglädje. Allt sker under trygga och lekfulla former, utifrån varje barns egna önskningar, med stöd av ledare och lärare som utbildats i att leda och coacha barn på snö.

Alla på snö startades som ett pilotprojekt i Norrköping 2009 då elever i årskurs 4 fick möjlighet att prova utförsåkning, längdåkning och pulkaåkning på en skidanläggning under en skoldag. Detta blev en succé och nu har över 130 000 barn deltagit under en Alla på snö- dag. Projektet initierades av Svenska Skidrådet, en stiftelse som vill bidra till att öka intresset för vinteraktiviteter på snö.

Nu drivs projektet vidare inom Svenska Skidförbundet tillsammans med våra deltagande kommuner, skid- och snowboardklubbar, distrikt samt vintersportanläggningar.

Skol IF

Skidrådet har startat ett samarbete med Svenska Skolidrotts Förbundet, Skol IF.  Föreningen har ca 1 300 lokala föreningar på skolor i hela landet och samlar ca 150 000 medlemmar. Föreningens syfte är att ge barn och ungdomar tillgång till enkla, roliga och billiga fysiska aktiviteter. 

Nyheter från projekten.